Ceremóniamester - Master of ceremony

Gombos Dániel Ceremóniamester - Esküvők Magas Energiaszinten

Minden, ami az esküvői menünél szóba jöhet

2020. június 24. 15:33 - Dániel Gombos

Még a kisebb, szűk családi körben tartott lagziknál is felmerül az étkeztetés, a teríték, a fogások tervezésének kérdése. És közel sem igaz az, hogy a kisebb létszámú rendezvényeknél ez sokkal könnyebb lenne, mint a köztudatban elhíresült bazinagy görög lagzik esetében. Mindegyiknek megvan a maga előnye és buktatói, de ha egy gördülékeny programra vágysz, bízd ide a szervezést, és várd nyugalomban a vendégeket!

Ki hova üljön? Egyáltalán kültér, vagy beltér? Mi van, ha pár hónap múlva pont akkor fog zuhogni az eső? Mi van akkor, ha nincs, aki időben elmosogasson? Rengeteg apróság, ami megnehezítheti az életedet egy kisebb- nagyobb esküvői rendezvény alkalmával. Számít, hogy milyen a zene a vacsinál? Naná! Na de akkor milyen legyen? Megnézzük a leggyakoribb bakikat, és elöljáróban adunk egy-két gyakorlati tippet a lebonyolításhoz!

ceremoniamester_11_eskuvoetkezesek-compressor.jpg

Helyszínek kiválasztása

Az egyik legfontosabb, és mi is mindig első között próbáljuk ezt letisztázni, az a helyszínválasztás, és a foglalások. Ez a pont kritikus a stratéfia felépítésében, és rengeteg kérdésre már önmagában is választ ad. Ha jól választasz helyszíneket, és még a foglalást is sikerül véglegesíteni, akkor már egészen jól állsz a szervezéssel. ÉS kezdődhet a munka! Hiszen ezután jönnek majd csak az apró részletek, amiket a helyszín függvényében lehet kialakítani.

Kültéri és beltéri rendezvény lebonyolítására egyaránt alkalmas helyszínt nehezebb ugyan találni, de egyáltalán nem lehetetlen! A kinti pavilonos, fedett teraszos megoldások is szuperül tudnak működni. Kérdés, hogy hol érdemes felszolgálni a fogásokat, a tortát, az italokat? Nos, legjobb, ha van A és B terv is, és jó előre megbeszélitek a személyzettel is az elvárásokat.

Mire gondoljunk a helyszínnel kapcsolatban?

Nem mindegy milyen menüt milyen helyszínre terveztek. Ha bulizós, nyári lagzit tartotok az is szóba jöhet, hogy svédasztalos, bőségtálas, csemegézős fogásokat kínáltok, és nem feszes rendben ültetett klasszikus éttermi környezetet alakítotok ki. Az extrémebb helyszíneken, mint egy tópart vagy folyópart érdemes ezt a megoldást választani.

Ülőhelyet azonban mindenképp biztosítani kell az embereknek, hiszen jó hangulatban elég hosszúra tud nyúlni egy esküvő, és ráadásul, ha templomi ceremóniai is van, még ha nyáron is rendezitek, mindenképp gondolni kell arra, hogy a vendégek csinosan felöltöznek, és nem feltétlenül szeretnének a karfákra csücsülve, vagy a fűben ülve pihenni két tánckör között. Tehát ki kell találni azt, hogyan fértek el kényelmesen minden körülmények között.

Ki mit eszik, iszik a nagy napon?

Az idősekre, a várandósokra, a kisgyerekekre is gondolni kell, és biztosítani kulturált mosdót, kézmosási lehetőséget. Olyan pihenőhelyeket, kényelmes ülőkéket kell kialakítani, ami nem szeparál el senkit a központi eseményektől, és jó rálátást biztosít mindenre. Éppen ezért jó is előre átgondolni, hogy kik azok, akik a vendégseregben speciális igényekkel rendelkeznek, és ez az ültetésen kívül például a menü kiválasztására is érvényes.

Az ételérzékenységekre manapság már egyre egyértelműbben odafigyelnek a vendéglátó egységek, a szakácsok. Mégis van egy-két olyan allergia, érzékenység, ami extra odafigyelést igényel. Ha van kapacitás, próbáljátok meg ezeket a részleteket is kipuhatolni, mielőtt belecsaptok az ételrendelésbe. Ha nem is tudtok minden igényt kielégíteni, akkor is illik tájékoztatni az érintetteket, hogy mire készüljenek, így biztosan nem lesz fennakadás emiatt.

A cöliákiások például kiemelt figyelmet igényelnek az ételkészítés szempontjából, ha nekik akarsz kedveskedni, rendelhetsz külön menüt egy speciális étteremből a számukra. A vegán és vega vendégekkel talán egyszerűbb a dolgunk, mégis érdemes odafigyelni, hogy ne csak salátát, hanem valamilyen főételt és desszertet is választhassanak.

Felmerült benned néhány kérdés? Szívesen meghallgatnád egy tapasztalt róka véleményét a kérdésben? Beszéljük meg, hagyj egy üzenetet, vagy keress telefonon, és meglátjuk, miben segíthetek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoicm.blog.hu/api/trackback/id/tr3515913064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása