Ceremóniamester - Master of ceremony

Gombos Dániel Ceremóniamester - Esküvők Magas Energiaszinten

A tökéletes esküvői ceremónia kulcsa, avagy miért hasznos egy jó szertartásvezető?

2020. december 14. 21:31 - Dániel Gombos

Mindenki a tökéletes Nagy Napról álmodik. Minden jegyes párnak vannak legalább apróbb, különlegesebb kérései a fogadalomtétel, az azt körül övező szertartás, valamint a lakodalom lebonyolításával kapcsolatban. Ha csak az anyakönyvi hivatalban teszitek le az esküt, akkor ennek menetébe viszonylag kevés beleszólásotok van. Akkor mégis hogyan lehet személyre szabni ezt a jeles eseményt? Egy szertartásvezető segítségével.Flower photo created by prostooleh - www.freepik.com

A szertartásvezető szerepe

Egy házasságkötés szervezése nem egyszerű feladat. Az esküvő szervezése, a vendéglista összeállítása, az menü kiválasztása és az egész esemény koordinálása már amúgy is rengeteg terhet ró rátok. Az esküvői szertartásvezető legfőbb feladata, hogy a polgári szertartás menetrendjének és megjelenésének megfelelően a fogadalomtételt koordinálja – természetesen a ti kívánságaitokat figyelembe véve. Nem, nem ő ad össze titeket hivatalosan, de ez mit sem változtat az esemény fényén.

Eskü vagy fogadalomtétel?

Bár jogilag csak az anyakönyvvezető adhat össze bennetek, számos esetben érdemes egy szertartásvezetőt is bérelni a polgári szertartás levezetéséhez. Ekkor a családjogi nyilatkozatot néhány nappal korábban, az anyakönyvvezető hivatalában tudjátok aláírni két tanú jelenlétében. Azaz fogadalomtétel napján már hivatalosan házastársak lesztek. A vendégek nagy része ezt a nem is olyan apró különbséget nem tudja, kivéve, ha külön bejelentitek, hogy ez csak a fogadalomtétel lesz, így számunkra olyan, mintha akkor esküdnétek. A forgatókönyv is nagyon hasonló. Az fogadalom szövegét viszont így a kívánságaitok alapján, teljes mértékben a ti igényeitekre tudjátok szabni a szertartásvezetőtök segítségével.

Személyre szabott és különleges szertartás

Nem vagytok a beltéri szertartások hívei, és szeretnétek egy virágokkal teli kertben vagy egy árnyas tóparton kimondani a boldogító igent? Esetleg egy meghitt magánszertartásról álmodtok szűk baráti vagy családi körben, de ennek ellenére ildomos lenne valami különlegest belecsempészni? Van rá megoldás.

Egy szertartásvezető számára nem probléma alkalmazkodni ezekhez a helyszínekhez és elvárásokhoz sem. Legyen az kisebb vagy nagyobb számú násznép, ő könnyen megnevetteti vagy - igény szerint - könnycseppeket csal az arcukra e jeles pillanatban. Mint ahogy megálmodtátok.

Esetleg külföldi párotok van, és emiatt két nyelven szeretnétek a szertartást levezettetni, hogy a nem magyar rokonság és vendégek mindegyike megértse és átérezze ezt a számotokra rendkívül fontos pillanatot? Ez sem lesz akadály. 

Ezenkívül muszáj azt is megemlíteni, hogy egy nagyobb esküvőn, ahol a létszám meghaladja a több tucatot, sokkal nehezebb minden vendég kedvében járni. A nagy számok törvénye miatt, és mivel nem mindenki ismer mindenkit, rendkívül praktikus, ha nem kell azon aggódnia a jegyes párnak, hogy mindenki jól érezze magát.

Ilyenkor érdemes egy képzett Ceremóniamestert is fogadni, nem csak szertartásvezetőt, hogy a vendégek fogadásától kezdve koordinálják a nap eseményeit. Ez garantálja, hogy a vendégsereg fiatalabb és idősebb tagjai, valamint a táncolós és a csak enni-inni vágyó családtagok és barátok is maradandó élményként véssék az emlékezetünkbe a lakodalmat és az esküvőtök napját. 

Az emlékezetes esküvő kulcsa

Bátran állíthatjuk, hogy egy emlékezetes esküvő kulcsa a jó szervezésben és az egyedi részletekben rejlik. Szerencsére nincs is egyszerűbb, mint egy szertartásvezetőt felkérni, és kezébe adni a fogadalomtétel kivitelezését és az azt körülvevő részletek koordinálását, hogy az is tökéletes legyen a Nagy Naptokon.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoicm.blog.hu/api/trackback/id/tr4816339412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása