Ceremóniamester - Master of ceremony

Gombos Dániel Ceremóniamester - Esküvők Magas Energiaszinten

Júniustól ismét lehet esküvőket tartani

2020. május 15. 14:23 - Dániel Gombos

Jó hír a házasodni készülőknek: a magyar kormány enyhíti a járvány elleni intézkedéseket, és ismét rendezhetők lesznek esküvők is. A nagy tavaszi esküvői szezon elmaradt, de úgy tűnik, hogy a nyári és őszi esküvők a terv szerint haladhatnak, és az év további részében már szeretteik és barátaik körében is kimondhatják a boldogító igent jegyespárok. Az új intézkedés értelmében már nagylétszámú, beltéri esküvőket is lehet rendezni – bizonyos biztonsági szempontokat figyelembe véve.

table-with-plates-and-flowers-filed-neatly-selective-focus-169190.jpg

Vidéki esküvő 200 fő alatt rendezhető

Bár a rendezvényekre még vonatkoznak a korábban bevezetett korlátozások, a bejelentés szerint az esküvők ezek alól kivételt képeznek. Vidéken június elsejétől már rendezhetők esküvők egészen 200 főig bezárólag, természetesen a mindenkori biztonsági előírásokat betartva. A könnyítés a beltéri esküvőkre is vonatkozik.

Ez mindenképpen örömhír, mivel a tavasz során sokan szűk családi vagy baráti körben, esetleg mindössze a tanúk jelenlétében kényszerültek a szertartást lebonyolítani. Arról nem is beszélve, hogy sok pár az egész esküvő és lakodalom elhalasztása mellett döntött, mivel nem akartak szeretteik nélkül egybekelni.

Budapesten mikor lehet nagy esküvőt tartani?

A fővárosban egyelőre még egyeztetnek a korlátozások enyhítéséről, és magyar kormány a polgármesterek véleményét figyelembe véve hamarosan döntést fog hozni, hogy itt is lazíthatnak-e a szabályokon. Bizakodunk benne, hogy a nyár végére tervezett szertartások már itt is megtarthatók lesznek.

Az mindenképp pozitívumnak és sok jegyespárnak könnyebbséget jelenthet, hogy ebben az esetben Pest megye már vidéknek számít, azaz Budapest közigazgatási határán kívül, a fővárosi agglomerációban már most is megengedett a kétszáz fős beltéri esküvők lebonyolítása.

A szállodák és panziók is kinyithatnak

Nem csak az esküvőket engedélyezték, hanem a szállodák és panziók el is szállásolhatják a násznépet, azaz a hajnalig tartó mulatozásnak sincs akadálya. Ez megoldást jelenthez azoknak is, akik eredetileg a fővárosban tervezték az esküvőjüket megtartani, de az új helyzetre való tekintettel inkább Budapesten kívül bonyolítanák le azt.

Milyen biztonsági intézkedéseket kell figyelembe venni?

A jelenleg érvényben levő korlátozások szerint például a vendégek közötti jelenleg ajánlott minimum másfél méteres távolságot be kell tartani, azaz a székeket és asztalokat ennek megfelelően kell elrendezni a házasságkötő teremben, templomban vagy az étteremben. Azaz az új ültetési rend kisebb fejtörést jelenthet, és az előre tervezett vendégszámmal számolva kicsit nagyobb helyre lehet szükség, hogy mindenki biztonságos távolságban foglalhasson helyet.

Ezenkívül a maszk viselése a zárt terekben is kötelező lesz, kivéve, amikor a vendégek épp ételt vagy italt fogyasztanak – ezt az utóbbi kitételt nagyszerű olvasni, mivel a lakodalmi program szerves része az evés-ivás.

Ezek a korlátozások hétről hétre változhatnak, így mindenképp érdemes a kitűzött dátumhoz közelebb részletesen átolvasni, hogy mik azok a szabályok, amiket figyelembe kell venni az esemény lebonyolításakor.

Bár ezek a korlátozások így is zavaróak lehetnek egyeseknek, de nézzük inkább a pozitív oldalát a helyzetnek. Először is a családunk és barátaink egészsége fontosabb, mint egy kis kényelmetlenség. Ráadásul így már a legtöbb esetben a vírusellenes intézkedések nem szabnak határt az esküvők lebonyolításának. A párok együtt ünnepelhetnek szeretteikkel, még ha az ölelések és puszik tömkelege el is marad, a nevetéseknek, mosolyoknak és életre szóló emlékeknek semmi sem szab határt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoicm.blog.hu/api/trackback/id/tr1915696992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása