Ceremóniamester - Master of ceremony

Gombos Dániel Ceremóniamester - Esküvők Magas Energiaszinten

Ceremóniamester vagy vőfély? Ez itt a kérdés!

2019. augusztus 27. 11:26 - Gombos Dániel

Az esküvő sokak számára az élet legnagyobb eseménye, és egyben az élet legnagyobb bulija is. Van tehát néhány kellék, mely egyszerűen nem hiányozhat. Ilyen a vőfély és a ceremóniamester. Sokan azonban azt gondolják, hogy a kettő ugyanaz, de ez nem egészen van így.

Mi a különbség a vőfély és a ceremóniamester között?

Nos, először is nézzük meg mi a hasonlóság!

groom-kissing-the-bride-in-wheat-field-pbdvdut.jpg

A vőfély és a ceremóniamester is azért van az esküvőn, hogy az minél simábban menjen, és, hogy a házasodó párnak ne kelljen az apró részletek miatt aggódnia a nagy napon. A vőfély és a ceremóniamester is olyan, mint egy nagyzenekar karmestere. Összehangol sokszor többszáz embert is úgy, hogy minden tökéletes legyen. Ezek az emberek tartják a gyeplőt.

Problémamegoldó képességük páratlan, jól tűrik a stresszes helyzeteket, és a váratlanul felmerülő problémákat is jól kezelik. Mindemellett remek írányítói képességük van.

Sokan azt mondják, hogy ők a falkavezérek, mert határozottan, de udvariasan irányítják a násznépet, és igazából nem nagyon lehet őket meglepni.

Na, de akkor úgy mégis mi a különbség a kettő között?

groom-is-wearing-shoes-indoors-ppnwn2m.jpg

Nem olyan nehéz a megfejtés! A vőfély a hagyományok őrzője és az igazi falusi lagzik szíve, míg a ceremóniamester igazából a „modern vőfély”, és egy modernebb, városi esküvő hangulatfelelőse, egyéb szerepei között pedig ott van a műsorvezető, irányító, problémamegoldó, és a pár legjobb barátja a nagy napon. A klasszikus értelemben vett vőfélyhez ezzel szemben sokkal több jellegzetes vizuális elem tartozik.

A vőfély mindig népies viseletben jelenik meg. Ebbe beletartozhat egy díszes mellény, bokrétás kalap, szalagokkal díszített speciális vőfélybot és egyéb külső extrák is.

Jellemző még rájuk, hogy rímekbe szedve beszélnek, és például verssel kéri ki a menyasszonyt a szülőktől, hogy a vőlegénynek átadhassa. A vőfély olyan népies játékokat is játszik az ifjú párral és sokszor a násznéppel is, mint a híres tojásgörgetés, továbbá táncoltatja azt, akit csak ér.

wedding-ptkwfmb.jpg

Míg a klasszikus vőfély népies ruhákban van, addig a „modern vőfély”, avagy a ceremóniamester öltözete inkább modern, ünnepélyesen elegáns, és általában zakó, nyakkendő, öltöny kombinációban testesedik ki.

A ceremóniamester sokszor stand-up-os személyiséget kölcsönöz magának a nagy napra és gondoskodik arról, hogy a buli jól menjen. Preferálja a modernebb játékokat, például a pár-kvízt, a tombolát és egyebeket, de természetesen a hagyományos játékoktól sem ódzkodik.

Láthatjuk, hogy a vőfély és a ceremóniamester tulajdonképpen ugyanaz a szerepkör csak más korban, más normák szerint.

Feladata azonban mindkettőnek - ahogy nekem is - ugyanaz: az esküvő legyen fergeteges és felejthetetlen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoicm.blog.hu/api/trackback/id/tr7915026438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása