Ceremóniamester - Master of ceremony

Gombos Dániel Ceremóniamester - Esküvők Magas Energiaszinten

A leggyakoribb esküvői bakik - 1. rész

2020. július 28. 23:03 - Dániel Gombos

Te melyiket láttad már?

Sokszor fegyelmezett, fennkölt, vagy éppen megható pillanatok rejtegetik a legnagyobb bakikat, és bizonyos szempontból a legviccesebb helyzeteket. Ha te azok közé tartozol, akik szívesen elkerülnék ezeket a nagy napon, akkor fusd át a listánkat, és győződj meg róla, hogy ezeket biztosan kiküszöbölitek azzal, hogy jó előre megterveztek mindent.

De ha úgy vagy, úgy vagytok vele, hogy a humor csak fűszer az életünkben, és épp ettől lesz spontán, egyedi a helyzet adta kellemetlenség, vagy balul elsült pillanat, akkor valószínűleg adott helyzetben is tudtok majd jóízűen nevetni a hibákon, ha esetleg becsúszna egy-kettő. Adunk egy két olyan tippet is, amit azért mindenkinek jobb elkerülni, és ha már egy esküvőt szervezünk, összecsődítve a rokonokat, ismerősöket, akkor tartozunk nekik annyival, hogy korrekt feltételeket biztosítunk.ceremoniamester_12_bakik1.jpg

Kandikamerába illő bakik

A neten böngészve hatalmas nevetések forrása lehet egy elejtett torta, egy menyasszony, akinek beakad a ruhája a cipőjébe és fotózás közben zakózik egyet. Apropó, ruha! Erre azért érdemes odafigyelni, hiszen órákon át viselni kell a menyasszonyi, vagy mennyecske ruhát, próbáljátok ki előre, hogy komfortos mozgást biztosítson!

A tánc közben elejtett mennyecske jobb, ha nem jön be a képbe, de még a tánc is olyan dolog, amit vagy komoly felkészüléssel, vagy végtelenül lazán érdemes kezelni, másképp mesterkéltté és kellemetlenné válhat. Legyen ez egy jó nap, jó emberekkel, jó hangulatban, ne egy teljesítményorientált versenypálya, hanem a Ti napotok!

Biztonsági intézkedések

Terjeng pár videó a neten, ahol a fél násznép vízbe esik egy stégről, vagy épp a fotózás „fullad” szökőkutakba. Az „extrémebb helyszíneken gondoljunk a biztonságra! A csúszós parketta, felkunkorodott szőnyegek, a lépcsők, az instabil asztalok, székek, emelvények könnyen szülhetnek olyan helyzeteket, amiken csak egy pillanatig nevetünk, de aztán kellemetlenné és veszélyessé is válhatnak!

Az extravagáns magassarkú cipő, vagy épp egy kényelmesebb váltócipő hiánya, a valljuk be gyakran előforduló kelleténél kicsit ittasabb vendégek, vagy épp a részeg pár közel sem annyira szórakoztató látvány, vagy kellemes emlék, mint gondolnánk! Valahol a mértéktartás mezsgyéjén érdemes maradni ilyenkor, hiszen az egész család, a rokonok, ismerősök vannak jelen, akik előtt ez utólag kínos lehet. Másrészt az alkoholfogyasztás is okozhat baleseteket, rosszulléteket, amikre mindenképp érdemes felkészülni, hogy éjfél után ne egy tinidiszkóra emlékeztessen a buli, hanem egy kellemes, kötetlen ünneplésre!

Gyakoribb bakik

Az extremitásokon kicsit túllépve érdemes egy-két hétköznapi bakit is szemügyre venni. Ilyen például a túl halk, vagy túl hangos zene. A vacsi közben a nagyikra és a beszélgető rokonokra is gondolva nem célszerű a techno lejátszási listát maxra járatni… No de a komolyságnál maradva: evés mellé szóljon kellemes, halkabb zene, hogy ne kelljen túlkiabálni a másikat, ha épp egy kis sót szeretnénk kérni a mellettünk ülőtől.

A tánchoz kiválasztott zenék listáját is jó lehet előre kiválasztani, de hagyjuk meg a rugalmasságot arra az esetre is, ha valaki szeretne számot kérni, vagy épp a helyzet ihlet meg egy-egy másik stílusú dalt. Kell egy jó DJ, vagy zenekar! De ezt már sokszor mondtuk, és sokszor tapasztaltuk is!

A lista ezzel még nem ér véget, egy következő cikkben kitérünk még egy-két finomságra… szó szerint, és az ültetési rendről is ejtünk egy-két szót!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoicm.blog.hu/api/trackback/id/tr416081674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.07.29. 14:05:20

Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy az esküvőre összesen 2 vendéget hívtunk (a tanúkon, tolmácson, fényképészen kívül). A "lagzira" meg 0 vendéget (a tanúkat se).

Gour 2020.07.29. 22:29:39

@MAXVAL bircaman közíró:

Mert ebben is pont olyan gyökér vagy mint az összes kommentedben. Miért is hivtál volna meg bárkit is.

hypochloride 2020.07.30. 07:24:13

MIért volna gyökérség, ha valaki nem rendez lagzit? Nekünk még esküvőnk se volt, nemhogy lagzink.

Bobby Newmark 2020.07.30. 13:38:16

@MAXVAL bircaman közíró: Hahaha, jó vicc volt. Ki hiszi el, hogy egy ekkora gyökérrel bárki is házasságot akarna kötni?

2020.07.30. 14:20:01

@MAXVAL bircaman közíró: a melegesküvők már csak ilyenek.

2020.07.30. 14:30:48

@MAXVAL bircaman közíró: Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy az esküvőre összesen 2 vendéget hívtunk (a tanúkon, tolmácson, fényképészen kívül). A "lagzira" meg 0 vendéget (a tanúkat se).

2020.07.30. 15:26:40

@MAXVAL bircaman közíró: hú de jártas vagy a melegesküvőkben. Van gondolom egy nagy albumod ilyen képekből. Vagy a kis párod adta ezt a képet? Nem, nekem nő a feleségem, a tiéddel ellentétben.
süti beállítások módosítása